L'Escolania intervé en el nou disc del grup català Blaumut

L’Escolania de Montserrat ha intervingut en el nou disc del grup musical català Blaumut, que porta per títol El primer arbre del bosc. Concretament, l’aportació de l’Escolania ha estat a la peça Cartes d’orient, una de les destacades del CD, la gravació de la qual es va produir a finals de gener de 2015.

Aquesta col·laboració té l’origen quan Blaumut va iniciar el procés creatiu i de gravació del seu nou disc, l’octubre de 2014. “Se’ns va acudir la idea d’utilitzar un cor infantil a la cançó Cartes de l’orient, i arran de l’amistat que tenim amb un antic escolà músic, establim contacte amb el P. Sergi d’Assís, prefecte de l’Escolania”, afirma Vassil Lambrinov, violinista del grup i portaveu. “Quan l’Escolania ens va comunicar que acceptava la participació en el disc ens va causar una gran alegria, ja que és tot un privilegi poder comptar amb el so del cor montserratí en aquesta peça; a partir de llavors, vàrem acabar de perfilar els arranjaments de la cançó, li vàrem donar un aire simfònic a la peça, de manera que tot plegat agafés una sonoritat adient”, afegeix l’integrant de Blaumut.

“Aquesta col·laboració ha estat un nou estímul, una nova experiència per a nosaltres, que ens ha fer conèixer nous estils i noves maneres de creació musical; entre tots ens hem enriquit musicalment, que és el més important”, apunta Llorenç Castelló, director musical de l’Escolania.

Segons Blaumut, El primer arbre del bosc (Autoedició, 2015) “és una invitació a fer un viatge interior, intens i ple de turbulències emocionals i sentiments que ens endinsaran en aquest bosc”. I la cançó Cartes de l’orient “és la història d’un mariner que després de tota una vida al mar, ara se’l mira, com qui pinta un quadre, des de terra ferma i amb enyorança”.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!