L'Escolania debuta al cor de Manhattan

L’Escolania de Montserrat ha debutat a la gira pels Estats Units amb el concert ofert a Saint Thomas Church, a Nova York, una actuació que s’inclou en un cicle de concerts d’aquesta església situada al cor de Manhattan. El concert, que ha dirigit Bernat Vivancos, acompanyat a l’orgue per Vicenç Prunés, portava per títol Montserrat i Catalunya: mil anys d’història, mil anys de música.

Aquesta és la primera vegada a la història que l’Escolania de Montserrat canta en aquest país nord-americà -la darrera vegada que ho va fer a Amèrica va ser el gener del 2004 a Puerto Rico, on van oferir dos concerts, a Mayagüez i a San Juan de Puerto Rico. Aquesta gira pels EUA es viu amb molta il·lusió al si de l’Escolania perquè, a banda de les visites culturals que realitzarà per cadascuna de les ciutats que visitarà, tindrà l’ocasió de difondre la cultura catalana en aquest país.

El repertori de l’Escolania, doncs, l’ofereix tant a la ciutat de Nova York com també a la capital del país. Demà, dissabte 15, participarà en una missa a Washington, i diumenge 16 a Strathmore, en un auditori per a 2.000 persones, i prèviament ho haurà fet a Nova Jersey. La gira de l’Ecolania pels Estats Units s’ha inclòs dins els actes de celebració del Tricentenari del 1714.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!