Montserrat comptarà per primer cop en els seus gairebé mil anys d’història amb un cor que incorpora veus femenines. Així ho ha anunciat el monestir de Montserrat, que s’ha marcat l’objectiu que aquest nou cor comenci a cantar a partir del curs vinent, 2023-2034. 

Com han explicat, s’anomenarà Cor de cambra de l’Escolania de Montserrat, i estarà format per nois i noies de 17 a 24 anys, que també podran ser considerats “escolans” i “escolanes” i aniran vestits amb saia i roquet. El seu director serà Pau Jorquera, actual sotsdirector musical de l’Escolania. 

Un Cor per donar descans a l’Escolania

Està previst que el nou Cor de Cambra canti un cap de setmana al mes, i quan ho faci, els actuals escolans descansaran i podran passar més temps amb les seves famílies. D’aquesta manera, aquest cor mixt farà tot el que fa l’Escolania, i participarà a l’ofici de Vespres de dissabte i a la Missa Conventual de diumenge, on cantarà la Salve Regina i el Virolai

A més de cantar a la litúrgia, els nois i noies que el formin tindran l’oportunitat de formar-se en diversos aspectes relacionats amb la tècnica vocal, la vivència espiritual, l’entorn natural que ofereix Montserrat, i participaran en activitats organitzades per persones vinculades a l’Escolania i el monestir. 

El procés de selecció 

Tots els nois i noies que vulguin formar part d’aquest Cor hauran de passar per unes audicions on es valoraran els següents aspectes: el nivell de lectura musical, l’experiència en cant coral, i ser sensibles al fet religiós i cristià. Les primeres proves seran els propers dissabtes 27 de maig i 3 de juny, i els interessats s’hi poden apuntar a través de l’adreça de correu escolania@escolania.cat

D’altra banda, tot i que encara no està definit, també està previst que els membres del nou cor mixt puguin rebre algun tipus de reconeixement a nivell de titulació musical, ja sigui de grau professional com superior. 

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!