L’Escola Pia de Catalunya

El Plenari del Consell Municipal de l’Ajuntament de Barcelona ha aprovat l’atorgament de la Medalla d’Or al Mèrit Cívic a l’Escola Pia de Catalunya per una “dilatada trajectòria d’innovació pedagògica integradora i compromesa amb el canvi social, inspirant-se amb els valors de l’Evangeli i per la transmissió de valors oberts, acollidors, innovadors, participatius, arrelats, transformadors i cristians al seu alumnat català i en particular barceloní, ja que enguany fa 200 anys de la seva presència a la nostra ciutat a través de l’Escola Pia de Sant Antoni”.

L’Escola Pia Sant Antoni va obrir les portes l’any 1815. Era el primer centre de l’orde que aconseguia establir-se a Barcelona, encara dins la muralla. Al novembre van començar les classes, en una ciutat que tot just es recuperava de la guerra del Francès. Des d’aleshores, el centre va anar patint transformacions, ampliant les instal·lacions, sofrint els efectes de la Setmana Tràgica (1909) i de la Guerra Civil (1936-1939) però sempre mantenint l’esperit de l’Escola Pia: des del Pietat i Lletres del segle XIX, fins al 200 anys aprenent amb tu, lema de l’Escola Pia Sant Antoni per aquest any del bicentenari.

En motiu d’aquesta efemèride, s’ha programat un cicle de conferències L’Escola Pia de Sant Antoni, 200 anys fent ciutat i país, per tal de conèixer les relacions culturals, socials, polítiques i pedagògiques entre la ciutat i la institució educativa durant aquests dos segles.

El cicle s’iniciarà el dimecres 6 de maig a les 19.00 al Saló de Cent de l’Ajuntament de Barcelona amb la conferència L’Escola Pia a la Barcelona liberal i revolucionària (1815-1856), a càrrec de Jordi Roca Vernet.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!