A partir del pròxim 1 de setembre, l’Escola Pia de Catalunya assumirà la titularitat del Col·legi Sant Miquel de Barcelona, situada a la confluència dels carrers Rosselló i Muntaner, al barri de l’Esquerra de l’Eixample. Es tracta de la darrera de les escoles que l’Orde dels Missioners del Sagrat Cor tenen a Espanya, després que fa uns dies traspassessin l’escola de Pontevedra a una altra institució religiosa.

La comunitat de Missioners del Sagrat Cor pren aquesta decisió per assegurar el futur del col·legi, atès que els titulars actuals ja no disposen dels recursos personals necessaris per atendre eficaçment aquesta labor. S’acomiaden agraint a tot l’alumnat i famílies i a tot el personal que forma i n’han format part la seva contribució, que l’ha convertida en l’escola que és avui. Els actuals titulars del col·legi marxen amb tristesa, però convençuts que el deixen en mans d’una institució, també amb una llarga experiència educativa, que donarà continuïtat al projecte.

Els escolapis, amb més de 400 anys d’història, incorporen aquesta nova escola —que serà la vintena— a la seva xarxa, fidels al seu compromís educatiu i cristià. L’Escola Pia no ha perdut mai el propòsit de promoure l’educació com a motor de transformació social, ajudant a créixer les persones, en especial els infants i joves. L’acompanyament, la innovació, la qualitat i la transformació social són els principals pilars de la institució que, actualment, té 19 escoles i més de 19.000 alumnes a Catalunya, i que ara acull amb els braços oberts nous professionals, famílies i alumnat del Col·legi Sant Miquel.

Des de fa més de 120 anys, l’escola dona servei al barri

El centre conservarà el nom de Sant Miquel i el seu projecte d’escola, així com la seva plantilla de professionals, per continuar sent l’escola referent, que des de fa més de 120 anys dona servei al barri. Els Missioners del Sagrat Cor es queden al barri, on mantindran la comunitat i el santuari.

Els provincials de totes dues institucions han comunicat personalment la notícia a tota la comunitat del Col·legi Sant Miquel. El P. Paco Blanco, provincial dels Missioners del Sagrat Cor, ha exposat, amb tristesa però amb molta esperança, les raons que els han portat a prendre aquesta decisió. Per la seva banda, el P. Jordi Vilà, provincial de l’Escola Pia de Catalunya, ha agraït la confiança dipositada, posant en relleu les oportunitats que ofereix passar a formar part d’una gran xarxa d’escoles.

De cara al pròxim curs, com s’ha informat els docents i a les famílies, tot continuarà com fins ara: les quotes escolars, els serveis de l’escola, els uniformes, els llibres i el material. També es mantindrà tota l’oferta de serveis previstos: casals, menjador, acollida i extraescolars.

L’Escola Pia de Catalunya vol traslladar un missatge de tranquil·litat i sobretot, una afectuosa benvinguda i escalf a tota la comunitat educativa del Sant Miquel, amb la voluntat que se sentin acollits i acompanyats en aquest moment de canvi i en endavant.

Amb aquesta incorporació, l’Escola Pia de Catalunya fa créixer i consolida el seu projecte, donant resposta a les necessitats educatives del país i mantenint el seu compromís social i cristià amb el territori.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!