L'Escola Cristiana de Catalunya referma la defensa del model d'escola catalana

L’Escola Cristiana de Catalunya està sorpresa i greument preocupada per les cinc noves interlocutòries del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya contra la immersió lingüística, quatre de les quals afecten escoles cristianes. “Aquests nous pronunciaments presenten dues importants novetats que els fan especialment greus”, ha afirmat en un comunicat la Fundació Escola Cristiana de Catalunya.

“De manera inaudita, un tribunal de justícia s’atribueix funcions pedagògiques i d’organització curricular, fins al punt de fixar el percentatge d’hores en castellà que s’han d’impartir a les aules on hi hagi un sol alumne que sol·liciti l’escolarització en aquesta llengua”, manifesta el comunicat.

D’altra banda, en lloc d’adreçar-se només a la Generalitat, la sentència es dirigeix també als directors de les cinc escoles afectades, als quals insta a adoptar les mesures necessàries per a l'”efectiva execució” de la resolució en un termini màxim d’un mes. Per tant, segons la Fundació Escola Cristiana, “el Tribunal menysté el caràcter privat de quatre dels cinc centres i les atribucions de la titularitat, que no és pas la Generalitat de Catalunya”.

Incomprensiblement -prossegueix el comunicat-, “el que aquest Tribunal exigeix als directors contravé la normativa educativa catalana i el caràcter propi i el projecte educatiu dels centres formalment acceptat per les famílies que hi escolaritzen els seus fills. El Tribunal, a petició d’una única família -i sense haver escoltat les altres-, vol canviar les característiques de l’ensenyament que reben els fills d’altres 24 famílies en cadascuna de les escoles“.

L’Escola Cristiana de Catalunya reitera la seva defensa del model d’escola catalana “que avalen una amplíssima majoria dels representants del poble de Catalunya i que, a més, ha demostrat ser el millor per a la cohesió social i per a l’aprenentatge de les dues llengües cooficials a Catalunya”. També “s’està col·laborant en l’elaboració del recurs contra aquests actes judicials que presentarà el Departament d’Ensenyament”. D’altra banda, “s’emprendran accions jurídiques per tal que els eventuals requeriments judicials es facin a la titularitat dels centres i no pas als seus directors”.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!