Amb motiu dels 800 anys del primer pessebre de Sant Francesc d’Assís a Greccio (Itàlia), la Fundació Escola Cristiana de Catalunya obre el certamen de pessebres a l’àmbit educatiu sota el nom #eduGRECCIO800cat. Aquest certamen, que es realitzarà només aquest any amb motiu de l’efemèride, vol posar en relleu l’oportunitat pedagògica que presenta l’activitat del pessebrisme als centres educatius en les seves múltiples vessants; ja sigui des de l’explícitament religiosa i cultural, com la plàstica o bé en relació amb les ciències socials i naturals.  

La recepció de propostes per a l’#eduGRECCIO800cat” ha començat dilluns 20 de novembre de 2023 i es clou el dijous 14 de desembre de 2023 a les 14h. No s’acceptaran propostes fora d’aquesta data.

Aquesta activitat es fa en col·laboració amb Catalonia Sacra, l’Associació de pessebristes de Barcelona, els Franciscans Caputxins de Catalunya i les Illes Balears, la Fundació Catalunya Religió i el Pessebre Vivent de Corbera del Llobregat.

WEBINAR A CÀRREC DE NIL RIDER

Així mateix, dimecres 22 a les 19 h, la Fundació Escola Cristiana organitza el webinar La vida en un pessebre, sobre els 800 anys del primer pessebre de Sant Francesc d’Assís a Greccio (Itàlia), a càrrec de Nil Rider, historiador i tècnic de patrimoni cultural de la catedral de Barcelona.

De la seva mà experta, els participants s’endinsaran en tot el mon pessebrístic (pessebres vivents, a casa, a l’escola…) i veurem recursos de com viure el Nadal i treure’n tot el partit educatiu tant a casa com a l’escola. Webinar que compte amb el suport de l’editorial Santillana i forma part del programa FEAC. Vinculat al butlletí número 115 de FEAC: “La vida en un pessebre”.

Adreçat a pares, mares i agents de la comunitat educativa. Especialment destinat als membres del Programa FEAC (Família-Escola Acció Compartida) de l’Escola Cristiana però obert a tothom.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!