Queden dos diumenges més per poder admirar encara aquesta bella peça del teatre popular que és el Ball el Sant Crist de Salomó, del gènere dels balls parlats, que es representa a l’interior del temple parroquial.

Diumenge passat, l’església es va omplir per presenciar la segona funció de la temporada, la qual va comptar, entre els espectadors, amb l’arquebisbe de Tarragona, Joan Planellas, i el president de la Federació Catalana de Passions, l’ulldeconenc Jordi Carapuig.

A la sortida, l’arquebisbe Planellas va posar en relleu “la bellesa de l’espectacle, una bellesa que entronca amb el camí que porta cap a Déu”, a més de posar èmfasi “en el patrimoni cultural i identitari que constitueix aquest acte sacramental per a la comunitat de Salomó, el qual heu sabeu transmetre entre les generacions”.

Per la seva banda, Carapuig va manifestar que el Ball del Sant Crist “encaixa perfectament amb el teatre sacre, la cultura popular i la religiositat”. El president de la Federació Catalana de Passions de Catalunya es va manifestar a favor d’ampliar aquest àmbit federatiu per aglutinar “les moltes manifestacions, d’orígens diferents, que tenen com a eix la temàtica religiosa”.

La llegendària història del Ball del Sant Crist és d’arrels medievals, basada en la troballa d’un Sant Crist miraculós, en terres d’Alger, el qual és rescatat de mans paganes per un mercader salomonenc que acudí allí a la recerca de blat. L’espectacle combina música, dansa i llum, amb efectes especials i una posada en escena que no deixa indiferent ningú.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!