Les obres dels Habitatges Socials del Seminari de Lleida començaran a primers del 2014

L’equip de voluntaris del Projecte dels Habitatges Socials del Seminari de Lleida han obert aquest novembre les portes de l’edifici del carrer Maragall, que ha d’acollir abans d’acabar el 2014 famílies desnonades o en risc d’exclusió. Una activitat que entra en una fase decisiva: el projecte constructiu es troba en fase de tramitació administrativa, la qual cosa permet confiar a iniciar les obres a primers d’any, i compta gairebé amb la meitat del pressupost previst, mercès a les aportacions del Bisbat de Lleida, la Diputació i donacions voluntàries.

Unes 200 persones van voler conèixer de primera mà una iniciativa que va néixer ara fa un any quan, el 7 de desembre del 2012, el bisbe de Lleida, Mons. Joan Piris, va assistir a una assemblea de la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca, els quals es reunien en un local cedit per la parròquia de Santa Maria Magdalena, i els va oferir la possibilitat d’utilitzar les dependències del seminari diocesà en desús.

Un any després, aquella idea llançada al vol s’ha transformat en un projecte on uns seixanta voluntaris estan treballant per fer-lo realitat. En aquests moments s’han recollit 254.000 dels 600.000-700.000 euros pressupostats, que han estat possibles mercès a les aportacions de la Diputació (150.000), els avançats pel Bisbat (80.000) mentre que la resta prové de donacions voluntàries dels ciutadans.

La xifra recaptada queda lluny de l’objectiu final, per aquest motiu la Jornada de Portes Obertes tenia una doble finalitat: una informativa, per explicar i donar a conèixer les actuacions realitzades, i l’altra de sensibilització, per conscienciar la societat de la situació on ens ha conduït la crisi econòmica i cercar una sortida dins les nostres possibilitats.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!