Les Llars del Seminari ja esperen les primeres famílies

Les Llars del Seminari ja estan a punt per acollir les primeres famílies en risc d’exclusió que ocuparan els habitatges socials promoguts pel Bisbat de Lleida. Han estat dos anys i escaig de treball col·lectiu i voluntari per tirar endavant aquesta iniciativa solidària, que es va inaugurar el passat dissabte, 11 de maig, en un acte festiu al qual van assistir més de 400 persones.

Durant la inauguració, el bisbe de Lleida, Mons. Joan Piris, va recordar però que aquesta “era només una estació, un pas, i que calia continuar treballant”, ja que s’havia acabat l’etapa constructiva, però ara s’iniciava la d’acompanyament a les famílies que han d’ocupar els habitatges. “Cal refer socialment, però també anímicament a unes persones que han patit, per poder-los donar també motius d’esperança”.

Per la seva part, l’alcalde, Àngel Ros, va definir el projecte com “un exemple d‘amor als altres” i va destacar que aquesta iniciativa “enriqueix la comunitat”, ja que “contribueix a la cohesió i la justícia social”. Ros va agrair el Bisbat de Lleida l’impuls a la iniciativa i els voluntaris i col·laboradors el treball per fer possible la realitat del projecte. “Aquestes llars socials garanteixen el dret a l’habitatge com a primer pas imprescindible per a la reintegració social de la persona, amb el suport de programes assistencials i de formació específics”.

Per la seva part, el president de la Diputació, Joan Reñé, va congratular-se de poder participar en un projecte que havia fet realitat tota la comunitat. “Les institucions en allò que ens correspon, però sobretot tants i tants voluntaris, professionals i empreses, que han posat en valor allò que tots sabem prou bé, que quan hi ha col·lectius que pateixen, la comunitat és capaç de mobilitzar-se en favor seu”. Reñé era conscient que això no solucionaria el problema real sobre els desnonaments a casa nostra, però sí que demostrava que entre tots podia ajudar a minimitzar-se.

Això no acaba aquí. Ho sabem, però complim amb aquesta primera necessitat d’atendre a aquells que més ho necessiten”. La directora de les Llars del Seminari de Lleida, Montserrat Claveria, també va intervenir en nom dels voluntaris per explicar el projecte en xifres. Diversos regidors de l’Ajuntament van assistir a l’acte, que va començar amb una cercavila pel carrer Maragall amb les Garnotes de Benavent del Segrià, els Bastoners del Pla de l’Aigua, La Baldufa i els Quartana amb les gralles. Després, el grup Sidral va fer la inauguració en clau d’humor, amb la participació de l’alcalde i el Bisbe, i després es va precedir a l’oficial, amb la benedicció de les noves llars.

Les autoritats locals i les persones assistents van poder visitar els pisos rehabilitats i gaudir també de les actuacions de Mags del Món i de la música de la Banda de l’Episcopal. La Fundació Entre Tots i per al Bé de Tothom serà l’encarregada de gestionar les Llars del Seminari, que comparteixen l’edifici amb l’Institut Superior de Ciències Religioses (IREL) i la Biblioteca del Seminari.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!