Les Jornades de Teologia han tornat enguany al seu format habitual, del 30 al 31 d’agost a la Sala Sant Domènec de la Seu d’Urgell, amb una gran resposta d’inscrits. Orientades als mestres i professors de religió, als catequistes, i als seglars amb ganes d’aprofundir en temes de creixement espiritual i teològic, el tema elegit fou El camí de la bellesa: art, naturalesa i Déu.

Els dos ponents van ser la Dra. Rosa Ribas, professora d’història de l’art a la Facultat d’Història Antoni Gaudí, i el Dr. Francesc Torralba, professor de la Universitat Ramon Llull.

La Dra. Rosa Ribas fou l’encarregada de les ponències del dimarts dia 30, tractant en profunditat el tema de la simbologia en l’art. Va articular el seu discurs en tres apartats. El primer, parlant del visible a l’invisible, on tractà dels símbols de l’espai, els símbols gràfics i les imatges del món animal, vegetal i antropomòrfiques; el segon el va centrar en les representacions del Déu Trinitat, i al tercer va fer una incursió —detallada i amb molts exemples— en la imatge de Crist i la seva evolució en l’art.

Dimecres dia 31, el Dr. Francesc Torralba també va fer tres blocs: va tractar primer de la bellesa i la lletjor en la postmodernitat, la via pulchritudinis, i finalment, la bellesa i la bondat com una unitat, seguint el concepte que suggereix el filòsof Ludwig Wittgenstein.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!