Ja fa molts anys, que a mitjan mes de maig, les hospitalitats de la Mare de Lourdes de Catalunya es desplacen, en romeria, a la basílica de la Mare de Déu de Montserrat. És un gran dia de retrobament amb tots els hospitalaris que han compatit un pelegrinatge a Lourdes. Aquesta jornada s’ha fet el dissabte 18 de maig.

Per als assistents, la Mare de Déu és el centre de totes les activitats que porten a terme i preguen portant a la pràctica el missatge de l’Evangeli. Ajudar les persones malaltes o amb discapacitat completa la pregària de l’hospitalari.

Aquest any han estat 774 persones de les quals més de cent ens han acompanyat des d’una cadira de rodes. Per a tots els hospitalaris ha estat una jornada emocionant. Segons ens explica en Quim Benet “tornar a abraçar el germà que t’ha fet créixer en la fe és un acte entranyable que et posa els pèls de punta. Tot neix de l’amor de Déu”.

A Montserrat tenim una Mare que ens acull amb els braços oberts. Al seu costat, tots els hospitalaris han ballat sardanes i han celebrat una missa presidida del nou bisbe de Girona fra Octavi Vilà. Després de dinar, han resat el Rosari en processó amb la Mare de Déu a les espatlles. Aquest acte ha fet que es traslladessin espiritualment al santuari de la Mare de Déu de Lourdes. Han reviscut la processó de les espelmes. Cantant l’Ave de Montserrat han recorregut el recinte del santuari fins a l’altar de la basílica.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!