casa calella

La Casa AVIDI, acollida per una vida digna, ja és una realitat. Es tracta d’una casa ubicada a Calella, un ecosistema de protecció que acull 15 dones grans en situació de sensellarisme. El projecte ha estat possible gràcies a la col·laboració de les congregacions de les Filles de Sant Josep i Sant Joan de Déu, que van presentar la nova casa el divendres 10 de maig. 

En la presentació van participar-hi representants de les Filles de Sant Josep, Sant Joan de Déu Província d’Espanya i Sant Joan de Déu Serveis Socials Barcelona, que dirigeix el projecte. En un ambient distès van compartir mirades sobre com acompanyar persones en situació vulnerable i la importància del treball en aliança. En aquest sentit, la superiora general de les Filles de Sant Josep, Maria Zulma Carrera, va recordar que les aliances són “motiu d’esperança” i ha posat en valor que totes dues congregacions tinguin un “llenguatge similar” que permet desenvolupar el projecte amb molta entesa. Per la seva banda, el germà Jose Luis Fonseca, primer conseller provincial de Sant Joan de Déu Província d’Espanya, va recordar que el projecte respon al compromís de l’Orde de Sant Joan de Déu de “teixir xarxes de solidaritat”, com ens demana el papa Francesc.

Durant la trobada els membres de les dues congregacions van visitat la Casa AVIDI, que consta de 15 habitacions individuals i espais compartits, com les cuines, les sales d’estar o les terrasses. Espais cuidats que permetran a les dones tenir estabilitat.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!