L’any 2022, els Mossos d’Esquadra van rebre un total de 12 denúncies per robatori en centres de culte i ermites de la Diòcesi de Girona, una xifra que suposa un 45% menys que l’any anterior. Així ho ha explicat aquest dilluns la delegació formada pels Mossos d’Esquadra i el Bisbat de Girona, que s’han reunit en el pla de prevenció de robatoris als més de 1.100 temples del territori. 

Aquest pla de prevenció es va posar en marxa l’any 2010, i des de llavors s’han aconseguit reduir considerablement les incidències. Una de les claus, com han explicat els cossos de seguretat, és el contacte fluït entre les diferents comissaries i els diferents arxiprestats. D’altra banda, durant els darrers anys les parròquies també han rebut assesorament i han seguit diversos consells de seguretat, com per exemple la substitució d’imatges originals per rèpliques, o l’elaboració d’un cens exhaustiu en el que s’hi detallen els objectes de valor de les esglésies i ermites.

La delegació del Bisbat de Girona que ha participat a la reunió l’han format l’administrador diocesà, Mn. Lluís Suñer, la secretària tècnica de Patrimoni Cultural, M. Antònia Clarà, i el delegat de mitjans de Comunicació, Xavier Roca. Per part dels Mossos d’Esquadra, a la trobada hi han participat el comissari en cap de la Regió Policial de Girona, Josep Milan; la caporala Mercè Vidal i l’agent Marta Pla.

Gràcies a aquesta cooperació, el 2022 ha estat l’any amb menys denúncies per robatori (12), ja que se n’han rebut gairebé la meitat que el 2021, quan se’n van fer 22. 

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!