Amb motiu de la celebració del 8 de març, dia internacional de les dones, davant la catedral de Barcelona el col·lectiu de dones creients Alcem la Veu va convocar per tercer any consecutiu una concentració per demanar veu i vot per a les dones a l’Església. Unes 200 persones s’hi van afegir per reclamar una Església més participativa, sinodal i igualitària, que no tracti les dones com a menors d’edat; que puguin participar en tots els espais de presa de decisions i se’ns obri les portes a tots els ministeris. 

A la plaça hi havia un mur i cada pedra portava pintat un aspecte eclesial que representa els aspectes negatius de l’Església actual: patriarcat, clericalisme, domini, exclusió, uniformitat, etc. El mur es va deconstruir per acabar formant un cercle amb les noves paraules representant l’Església que es vol: igualtat, comunió, veu, vot, confiança, inclusió, participació, etc.  

A la plaça hi havia un mur i cada pedra portava pintat un aspecte eclesial que representa els aspectes negatius de l’Església actual

La religiosa teresiana Viqui Molins va fer un breu parlament en què va demanar als presents que s’atreveixin a imaginar una Església de futur com la de les primeres comunitats, una Església domèstica on les celebracions es feien a les cases particulars i les dones eren les amfitriones i tenien un paper destacat d’acollida i lideratge

Una batucada marxosa va acompanyar les reivindicacions que van acabar a ritme de consignes corejades per tothom com ara: 

  • Amb vot i veu, així ens estima Déu!
  • Marta i Maria també s’hi afegirien!
  • Una Església clerical mai serà un bon puntal!
  • Visca, visca, visca, l’Església feminista
  • A l’Església i al carrer, les dones hi volem ser!
  • Netejar i posar flors que ho facin els senyors!
L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!