Les diòcesis de Sant Feliu i Terrassa celebren 10 anys

Sembla que va ser ahir, però ja fa deu anys, quan, a les portes de l’estiu, s’anunciava la divisió de l’arxidiòcesi de Barcelona i la creació de dos nous bisbats a Catalunya: Sant Feliu de Llobregat i Terrassa. Va ser un fet històric que va agafar tothom de sorpresa. Deu anys després, les dues noves realitats diocesanes ja s’han consolidat i afronten nous reptes.

Al capdavant dels nous bisbats continuen avui els pastors que van ser nomenats aleshores, Mons. Agustí Cortés, a Sant Feliu de Llobregat, i Mons. Josep Àngel Saiz, a Terrassa. Tots dos viuen l’aniversari amb sentiments d’agraïment i joia pel camí realitzat fins ara. “El balanç d’aquests anys és, certament, positiu -assegura Mons. Saiz-. D’una banda, s’ha aconseguit fer més propera la persona del bisbe. I de l’altra, s’ha pogut dotar la diòcesi de les estructures i organismes diocesans per al desenvolupament de la seva acció coordinada i conjunta.”

El bisbe Cortés, per la seva part, valora molt el fet que al llarg d’aquests deu anys “s’han donat signes de comunió en l’esperit en l’àmbit pròpiament diocesà, signes de fe i de generositat, signes de pregària sincera i de participació en la tasca comuna.”

Podeu llegir tot l’article descarregant-vos-el en PDF

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!