Missa Corpus Barcelona

Com cada any, amb l’arribada de Corpus Christi, les diòcesis catalanes han sortit al carrer per celebrar la festa que exalta l’Eucaristia, amb la caritat com a fil conductor. En algunes poblacions, el Corpus fins i tot està considerada Festa Patrimonial d’Interès Nacional, com és del cas de l’arquebisbat de Barcelona, que aquest diumenge ha culminat la celebració que ja va començar el dijous amb la Missa Solemne al Pla de la Seu. 

La missa ha estat presidida pel cardenal Joan Josep Omella, acompanyat pels tres bisbes auxiliars de Barcelona, com a concelebrants principals. Durant l’homilia, el cardenal Omella ha recordat la importància de l’eucaristia, i també ha aprofitat per remarcar la dimensió essencial de la solemnitat del Corpus, la caritat. Per aquest motiu, el cardenal ha invitat tots als assistents a ajudar fundacions com Càritas, en un “moment actual en què ho requereix especialment”. 

Després de l’eucaristia, ha començat la processó de la custòdia, que com cada any ha tingut lloc pels carrers de la ciutat acompanyada pel seguici popular amb elements d’imatgeria. 

Joan-Enric Vives: “La festa del Corpus glorifica el Senyor, Jerusalem”

En la mateixa línia que Omella, l’arquebisbe d’Urgell Joan-Enric Vives també ha subratllat durant l’homilia de la missa solemne celebrada a la Catedral de Santa Maria de la Seu d’Urgell que el Corpus Christi s’ha d’entendre des de la dimensió de lloança de la fe: “glorifica el Senyor, Jerusalem”, com canta el Salm responsorial de la festa. 

D’altra banda, Vives també ha recordat que l’Eucaristia “no pot ser autèntica si no ens porta l’amor dels germans, especialment els més necessitats”, i per això ha agraït el treball que fan tots els voluntaris i els treballadors dels grups parroquials de Càritas de forma desinteressada.

Després de la missa, s’ha fet una processó amb el Cos de Crist per la catedral fins al claustre, amb l’acompanyament dels tambors dels armats i els cants eucarístics de la feligresia. Al final, l’arquebisbe ha beneït els assistents amb el Santíssim Sagrament i ha agraït l’esforç de tots els qui han fet possible la celebració. 

Ballada d’elements festius a Tarragona

La capital tarragonina ha celebrat la festivitat aquest diumenge amb un programa ple d’activitats, entre les quals en destaca la processó de Corpus, que ha comptat amb un gran nombre d’elements del seguici, com són el Magí de les Timbales, els Gegants o el Cós del Bou, entre d’altres. Tots aquests elements han acompanyat la tradicional Processó des del Pla de la Seu fins a la plaça de la Font, on han ballat davant del Palau Municipal. 

A la catedral, durant el cap de setmana els visitants han pogut gaudir del tradicional ou com balla, una tradició que a Tarragona va començar el 1933, quan el canonge Dr. Josep Vallès i Barceló va començar a ornamentar el jardí i va fer ballar l’ou a la font del claustre de la catedral. 

Corpus passat per aigua a Lleida

La catedral de Lleida ha acollit aquest diumenge la missa solemne de Corpus, presidida pel bisbe Salvador, acompanyat pel bisbe emèrit Joan. De la mateixa manera que s’ha fet a les diverses diòcesis catalanes, a l’eucaristia hi han assistit tots els nens i nenes que aquest any fan la primera comunió, i que han rebut de mans dels arxiprestes de la ciutat una creueta perquè els acompanyi en el seu creixement com a cristians. 

Després de la missa s’ha fet la processó, que ha tingut lloc a l’interior de la catedral a causa de la pluja. 

Corpus de catifes florals a Girona

El diumenge de Corpus s’han pogut veure un gran nombre de catifes florals al peu de la catedral de Girona, confeccionades per les confraries de Setmana Santa de la ciutat. Com cada any, la processó ha sortit des de la catedral a les 7 del vespre i ha anat fins a la basílica de Sant Feliu. Allí s’ha fet una pregària d’adoració, que ha acabat amb la benedicció del santíssim i la reserva. 

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!