Les Adoratrius reben el Premi de Drets Humans Rei d'Espanya

Les religioses Adoratrius Esclaves del Santíssim Sagrament i de la Caritat han rebut el VI Premi de Drets Humans Rei d’Espanya, que concedeix bianualment el Defensor del Poble i la Universitat d’Alcalá. El guardó reconeix la tasca de les religioses a favor de les dones víctimes del tràfic de persones i violència de gènere.

La superiora provincial de les Adoratrius a Espanya, Margarita Navío Sánchez, ha dit que “per desenvolupar la nostra tasca és imprescindible la col·laboració i el treball en xarxa, tant amb institucions públiques com amb les organitzacions de la societat civil”.

El Premi de Drets Humans Rei d’Espanya té per objectiu reconèixer la tasca de les entitats i institucions d’Espanya, Portugal i països d’Iberoamèrica que es distingeixin en la defensa, promoció i realització dels drets humans i els valors democràtics, o que impulsin la recerca i la posada en pràctica de programes d’actuació adreçats a promoure aquests valors.

La congregació religiosa, d’àmbit internacional, es va fundar a Madrid el 1856 i ajuda, a través de 420 projectes, dones víctimes de diferents formes d’explotació a 23 països d’Europa, Àsia, Àfrica i Iberoamèrica. Per afavorir la recuperació integral i aconseguir l’autonomia de les dones, les religioses posen a la seva disposició recursos d’acollida, suport i assessoria jurídica, psicològica i inserció sociolaboral, des d’una intervenció educativa individualitzada, en la qual cada dona és la protagonista del seu procés.

Les Adoratrius tenen el compromís de contribuir a la transformació social, a través de la denúncia pública de les dinàmiques d’opressió i les estructures d’injustícia, de la sensibilització i la formulació de propostes i recomanacions. En aquest sentit, desenvolupen, entre altres, projectes de sensibilització, indicèndia política, formació de professionals, participació en xarxes i elaboració d’estudis i informes.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!