Aquest dijous 9 de març, la Facultat de Geografia i Història de la Universitat de Barcelona acollirà la presentació del curtmetratge Morir en Comunitat. De la mort a la benedicció de les abadesses de Sant Pere de les Puel·les a la baixa edat mitjana. 

El curtmetratge, fet per l’Àmbit Cultural de Benedictines (ACUB), ha estat possible gràcies a la investigació que va dur a terme el projecte de recerca Paisatges Monàstics de la Universitat de Barcelona, amb la col·laboració de l’Arxiu del Monestir de Sant Pere de les Puel·les. Aquest treball de recerca ha permès recrear els gestos i moviments de les principals escenes que es desencadenaven en el si de la comunitat monàstica en un moment tan important i delicat com era l’impàs de la mort de l’abadessa a la successió, passant per l’elecció i la presa de possessió. 

L’acte de presentació començarà a les quatre de la tarda, i comptarà amb les intervencions de la Dra. Rebeca Sanmartín, de la Universitat Complutense de Madrid, el Dr. Carles Mancho, de la Universitat de Barcelona, i la Dra. Irene Brugués, de la Universitat Autònoma de Barcelona. 

L’activitat és lliure i oberta a tots els públics, i a més de poder visualitzar-s’hi el curtmetratge, també es farà una taula rodona sobre les possibilitats que ofereix la recreació i la performativitat en la recerca i en la transferència d’aquesta a la societat. 

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!