L'Ebola continua sense control

La situació a Monròvia, la capital de Libèria, és molt preocupant perquè l’epidèmia d’Ebola continua sense control. Segons l’Organització Mundial de la Salut, ja ha causat 4.269 infectats i 2.288 morts a l’Àfrica Occidental, concretament a Libèria, Sierra Leone, Guinea Conakry, Nigèria i Senegal.

Juan Ciudad ONGD
(JCONGD) ha enviat Roberto Lorenzo, coordinador de projectes de l’entitat, a la capital liberiana, a l’Hospital Sant Josep de Monròvia de l’Orde Hospitalari de Sant Joan de Déu. Lorenzo destaca que “tot i que als carrers la gent surt i els mercats locals tenen activitat, la situació és molt complexa perquè la majoria dels hospitals estan tancats i no hi ha classes a les escoles”.

L’objectiu de l’ONG és fer un diagnòstic de la situació i valorar l’estratègia a seguir a l’Hospital Sant Josep, juntament amb els organismes responsables de salut de Libèria i l’equip de treball sobre l’Ebola format pel bisbe de Monròvia. Encara no es pot confirmar quan s’obrirà l’hospital i quins serveis donarà, tot i que s’espera que sigui aviat, possiblement a l’octubre. Com explica Lorenzo, “la reobertura del centre no podrà ser immediata. Hi ha material sanitari que ha arribat dels enviaments que es van fer fa uns mesos des d’Espanya i s’ha repartit part d’aquest material entre alguns centres sanitaris catòlics que estan començant a funcionar a petita escala”.

La situació és greu i és urgent donar serveis sanitaris a la població liberiana. L’epidèmia de l’Ebola implica uns protocols d’actuació i mesures de segureat molt estrictes, per evitar més contagis i poder controlar la malaltia. Això suposa un treball rigorós de planificació i la formació del personal sanitari.

Roberto Lorenzo també destaca que “el govern liberià està fent esforços per informar i sensibilitzar la població, perquè a les botigues i als comerços és obligatori rentar-se les mans amb lleixiu que hi ha disponibleabans d’entrar. També hi ha cartells i missatges a la ràdio i als mòbils sobre la situació de l’Ebola. A més, a Monròvia hi ha toc de queda des de les 23.00 fins a les 6.00″.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!