Amb l’objectiu de formar especialistes capaços de donar nova vida als manuscrits musicals litúrgics, l’Ateneu Universitari Sant Pacià (AUSP) oferirà per primera vegada un nou postgrau en Recuperació del Patrimoni musical litúrgic.
Com ha explicat l’entitat, aquesta nova proposta acadèmica neix amb una clara vocació professionalitzadora. El postgrau oferirà als alumnes les eines i els coneixements necessaris per dur a terme la recuperació integral de partitures i documents musicals antics, abastant des de la contextualització històrica fins a la transcripció i edició crítica.
Formació rigorosa i pràctica professional
El programa, que ja es pot consultar a la pàgina web de l’AUSP, està pensat per a graduats i professionals dels àmbits de la musicologia, la interpretació, la direcció coral, l’arxivística o d’altres perfils amb sòlida formació musical. Un dels grans atractius serà la possibilitat de realitzar pràctiques en arxius musicals, on els estudiants podran aplicar els coneixements adquirits en entorns reals i participar directament en processos de catalogació i recuperació patrimonial.
Per a aquells interessats a conèixer més detalls, l’AUSP ha organitzat una sessió informativa el pròxim 4 de juny, conduïda pel professor Bernat Cabré, que abordarà la situació actual del patrimoni musical català, el concepte de “recuperació integral”, el pla d’estudis i les oportunitats professionals que ofereix aquesta formació. Tota la infomació sobre aquest nou curs es pot consultar a la pàgina web de la Facultat d’Història, Arqueologia i Arts Cristianes de l’AUSP.
Dades clau del Postgrau:
Inici: Setembre de 2025
Durada: 3 semestres
Crèdits: 60 ECTS
Places disponibles: 20
Preu: 2.173 € (amb opcions de beca)