Pobre. Odiat. Marginat. Ha tornat a néixer”. És el missatge que protagonitza la nova campanya de Nadal de l’Associació Catòlica de Propagandistes (ACdP), desplegada a marquesines de 12 ciutats catalanes: Barcelona, Sabadell, Badalona, Sant Boi de Llobregat , Viladecans, Sant Adrià de Besòs, Reus, Tortosa, Girona, Salt, Blanes i Lloret de Mar. En total, són més de 80 ciutats a tota Espanya. Així, l’ACdP convida a acollir Jesucrist aquest Nadal, seguint les seves paraules a l’Evangeli: “Cada cop que ho vau fer amb un d’aquests, els meus germans més petits, amb mi ho vau fer” (Mt 25, 31-46). 

La campanya, present a ciutats com Madrid, Barcelona o Sevilla, rememora com va néixer Jesús: en un estable de Betlem, perseguit pels soldats d’Herodes. L’ACdP recorda així que acollir el Fill de Déu és també acollir els més vulnerables -ja sigui el nen a qui volen assassinar abans de néixer o la persona sense llar que truca a la porta- i llença un desafiament: “Et continua sent igual?”.

Quatre testimonis d’acollida 

Per combatre la indiferència amb esperança, els cartells als carrers van acompanyats -a través de codis QR- de quatre testimonis d’acollida. Són quatre histories reals de persones ordinàries que han obert la seva vida al pròxim, acollint-lo com a altre Crist, i posant en pràctica el mandat evangèlic. 

Destaca el relat de Lilian Reyes i la seva filla, que va patir una infecció molt greu quan era petita que la va privar de la capacitat de caminar, parlar o menjar. “Li vaig dir a Déu que si es quedava amb mi en tindria cura amb tot l’amor del món”, explica Lilian Reyes.

També es presenta el testimoni de José Carlos Martínez, a qui li van salvar la vida abans de néixer. La seva mare anava a avortar, però el doctor Jesús Poveda la va convèncer de tirar endavant amb l’embaràs, i des d’aleshores sempre va estar al seu costat.

La tercera història és la de dos germans d’acollida, Àngel i Mamadou. El primer fou adoptat per la seva mare amb dos mesos i el segon, acollit a aquesta família amb 17 anys. Per últim, el profesor Jordi Cabanes aprofundeix en el sentit de l’acollida. Cabanes té vuit fills -sis biològics i dos acollits-, i comparteix la seva vida amb vuit famílies més en un poblet de Catalunya, on reben tot aquell que ho necessita. 

L’Associació Catòlica de Propagandistes (ACdP) és una agrupació de fidels laics units en la seva vocació d’evangelitzar la vida pública. Des de la seva creació en 1909, els membres de l’ACdP participen activament en la societat, treballant per fer present en tots els àmbits el missatge de Jesucrist i de l’Església. 

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!