Planellas Tarragona

Aquest dimarts 5 de setembre, l’arquebisbe Joan Planellas ha rebut els nous rectors i vicaris de les parròquies de l’arxidiòcesi de Tarragona, durant l’acte de presa de possessió i jurament dels nous càrrecs. La celebració ha tingut lloc a la capella major del Seminari Conciliar Pontifici, on Planellas ha encoratjat els nous responsables diocesans, i ha reafirmat la seva confiança en tots ells: “Tinc molta il·lusió i compto molt amb tots i cadascun de vosaltres en la vostra missió”. 

Després de fer la tradicional pregària de l’hora tèrcia, l’arquebisbe de Tarragona ha explicat a tots els presents quines han de ser les prioritats pastorals per aquest curs, que “s’han readaptat amb unes incidències concretes i uns punts específics per tenir en compte a les parròquies, delegacions i comunitats”. Pel que fa al nou programa de formació als arxiprestats, que s’implementarà properament, ha recordat que “és un projecte que sorgeix d’una de les prioritats sinodals que el Consell Pastoral Diocesà ha subratllat”, i que “s’adaptarà a cada realitat”. 

En aquesta mateixa direcció, Planellas ha plantejat davant dels nous rectors i vicaris un decàleg de les virtuts necessàries que han de tenir les persones que serveixen en l’Església. Posteriorment ha tingut lloc la professió de fe i el jurament de fidelitat de tots aquells que han rebut un nomenament aquest curs. 

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!