L'arquebisbe Jaume Pujol beneeix un complex parroquial a Rwanda

L’arquebisbe de Tarragona, Jaume Pujol, ha viatjat a Rwanda per beneir un complex parroquial promogut per l’arxidiòcesi de Tarragona, en el qual han intervingut moltes persones i institucions. Es tracta d’una casa per als sacerdots de la parròquia de Kampanga, diòcesi de Ruhengeri, a Rwanda, on el missioner tarragoní Mn. Josep Cabayol ha estat treballant els darrers anys com a rector. Ara ha donat el relleu als sacerdots nadius.

Aquest projecte missioner ha estat impulsat per l’arquebisbat de Tarragona arran de les celebració de l’Any Jubilar celebrat amb motiu del 1.750 aniversari del martiri de Fructuós, bisbe, i dels seus dos diaques, Auguri i Eulogi. Coincidint amb la celebració, es va pensar a incloure dins dels seus objectius dos projectes socials que fessin veure que “la nostra fe cristiana ha de tenir sempre aquesta dimensió social de pensar en els més pobres, en els més necessitats”, tal com ha manifestat l’arquebisbe Jaume Pujol. L’altre projecte va ser el d’ajudar la missionera reusenca Isabel Correig, que treballa a Kinshasa, el Congo.

Kampanga

Al costat de la casa sacerdotal, on viuen actualment quatre sacerdots, el complex parroquial de Kampanga disposa d’una sèrie de dependències de tipus social, com taller de costura, locals per a Càritas, atenció mèdica, etc.”És un complex magnífic que servirà per continuar la tasca d’atendre espiritualment els milers de fidels que hi acudeixen a vegades des de llargues distàncies, així com per ajudar totes aquestes persones, a vegades pobríssimes, a tirar endavant, promocionant-les socialment i culturalment”, ha manifestat l’arquebisbe Jaume Pujol.

“Encara que ja es coneix la tasca d’evangelització que fan els nostres missioners arreu del món, puc assegurar -prossegueix Pujol- que quan un ho veu amb els seus ulls, queda molt més impressionat i només resta donar gràcies a Déu, a tots els missioners del món, i ara més concretament a Isabel Correig i Mn. Josep Cabayol, i neix el desig de continuar ajudant els seus projectes pastorals i socials, en la mesura que sigui possible”.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!