L'arquebisbe de Granada demana perdó per tots els pecats i escàndols de l'Església

A l’inici de l’eucaristia solemne per la festa de Crist Rei a la catedral de Granada, l’arquebisbe Javier Martínez es va prostrar davant de l’altar, juntament amb la resta de sacerdots concelebrants. Amb aquest gest tan eloqüent en un moment tan difícil per a la diòcesi, el prelat granadí ha volgut demanar perdó al Senyor “per tots els pecats de l’Església, per tots els escàndols que puguin o s’hagin produït entre nosaltres i arreu del món”.

Davant de l’escàndol de pederàstia que s’investiga a Granada en relació amb alguns sacerdots, Mons. Martínez ha volgut demanar perdó d’una manera especial: “Atesa la ferida que hem viscut aquesta setmana, faré el que es fa a l’inici de la litúrgia del Divendres Sant: prostrar-me davant del Senyor abans de pregar el Jo confesso.” El prelat va convidar tots els fidels a unir-se a aquesta pregària intensa “perquè sostingui aquelles persones que han estat escandalitzades en qualsevol moment per la conducta de l’Església, i especialment per la conducta dels pastors”.

L’arquebisbe de Granada va demanar la pregària, en silenci, per arrencar-li al Senyor la gràcia i també la conversió. “També perquè nosaltres puguem mostrar al món la bellesa de l’amor infinit de Crist per cada persona humana, i especialment pels més fràgils, pels més febles, pels més necessitats.”

Les investigacions sobres els casos d’abusos sexuals a menors a la diòcesi per part d’un grup de sacerdots continuen endavant després que el mateix papa Francesc en persona animés una de les víctimes a denunciar aquests delictes. L’arquebisbat de Granada, que quan va tenir coneixement dels fets va apartar els sacerdots implicats del ministeri públic, resta també a disposició de la justícia, per col·laborar en tot allò que sigui necessari.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!