El papa Francesc ha nomenat Víctor Manuel Fernández, fins ara arquebisbe de La Plata, a l’Argentina, nou prefecte del Dicasteri per a la Doctrina de la Fe i president de la Pontifícia Comissió Bíblica i de la Comissió Teològica Internacional. L’arquebisbe argentí substitueix el cardenal i jesuïta mallorquí Lluís Ladària, a qui el papa Francesc ha agraït el seu servei durant sis anys.

El nou prefecte, que prendrà possessió del càrrec a mitjan de setembre, va ser degà de la Facultat de Teologia de Buenos Aires, president de la Societat Argentina de Teologia i és president de la Comissió de Fe i Cultura de l’episcopat argentí, alhora que arquebisbe de La Plata. També va ser rector de la Pontifícia Universitat Catòlica Argentina.

En la carta que el papa Francesc li ha adreçat amb motiu del nomenament, li ha dit que la seva tasca “té com a finalitat central custodiar l’ensenyament que brolla de la fe per donar raó de la nostra esperança, però no com a enemics que assenyalen i condemnen”.

“El Dicasteri que presidiràs en altres èpoques va arribar a emprar mètodes immorals. Van ser temps on més que promoure el saber teològic es perseguien possibles errors doctrinals. Allò que espero de tu és sens dubte una cosa molt diferent”, ha afegit Francesc. “Ens cal un pensament que sàpiga presentar de manera convincent un Déu que estima, que perdona, que salva, que allibera, que promou les persones i les convoca al servei fratern.”

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!