L’arquebisbe de Tarragona, Mons. Joan Planellas, i el representant de l’ONDG Coopera, Eduard Llop, han signat el conveni de cessió gratuïta de dos dels grans edificis que són propietat de l’arquebisbat com són el Seminari de Tarragona i la Casa d’Exercicis Cardenal Arce de la Selva del Camp.

Aquesta cessió permetrà l’acollida de més d’un centenar de refugiats ucraïnesos.

L’arquebisbat oferirà aquests edificis com a espai d’acollida i residència temporal, mentre que Coopera, amb més de vint-i-cinc anys d’experiència a Ucraïna en l’ajut a orfes i acollida familiar, s’encarregarà de l’acompanyament de les persones que hi viuran i que està previst que arribin d’aquí a dues setmanes.

L’arquebisbat també ha posat a disposició tots els serveis i recursos de les escoles diocesanes de Tarragona per tal de garantir l’escolaritat dels nens i nenes refugiats i la seva participació en les activitats extraescolars.

Aquesta iniciativa se suma a les moltes campanyes i projectes que les parròquies, Càritas i altres organitzacions eclesials estan impulsant per tal d’acollir els refugiats.

Entre les iniciatives sorgides des de l’Església catalana destaca la col·laboració del monestir de Montserrat, la campanya de sor Lucía Caram o la mobilització des de Guissona.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!