L'arquebisbat de Saragossa inicia una investigació

L’arquebisbat de Saragossa ha fet públic un comunicat, signat per l’administrador diocesà Manuel Almor Moliner, on afirma que davant les informacions relatives a una suposada relació d’assetjament entre el rector d’Épila, Miguel Ángel Barco López, i el diaca Daniel Peruga, l’arxidiòcesi ha iniciat “les investigacions necessàries per a l’aclariment d’aquests fets suposats i de la determinació de les responsabilitats”.

El comunicat també assegura que el papa Francesc va acceptar la renúncia al govern pastoral de l’arxidiòcesi de Saragossa, presentada per Mons. Manuel Ureña, “per motius de salut“.

Un altre punt que destaca la informació és que Daniel Peruga va iniciar la vinculació amb l’arxidiòcesi durant el curs 2006-2007 quan va ser admès com a seminarista i que “en la seva condició de diaca, i en els primers dies de novembre d’enguany, va sol·licitar per voluntat pròpia, a través d’una instància adreçada al Sant Pare, la pèrdua de l’estat clerical i la dispensa de l’obligació del celibat”. També subratlla que l’arquebisbat pot “confirmar i justificar el pagament extraordinari de 60.000 euros nets al diaca Daniel Peruga, a través de la nòmina del mes de novembre. És l’únic pagament fet amb fons de l’arquebisbat”.

Finalment, apunta que Miguel Ángel Barco ha comunicat a l’arquebisbat que ha presentat per iniciativa pròpia una denúncia davant l’autoritat civil corresponent.

La nota acaba “lamentant profundament i compartint el malestar que pugui produir-se a la comunitat diocesana”.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!