L'arquebisbat de Granada aparta sacerdots acusats d'abusos sexuals

L’arxidiòcesi de Granada ha publicat una nota de premsa en relació a les informacions sobre la denúncia d’un jove que afirma haver patit abusos sexuals per part d’un grup de sacerdots diocesans.

L’arquebisbat de Granada dóna a conèixer que ha seguit “escrupolosament” el procediment previst per a aquests casos per la disciplina canònica. Per això, s’han imposat mesures cautelars als sacerdots acusats directament dels abusos i els ha retirat de l’exercici del ministeri sacerdotal.

També assegura que ha enviat les conclusions de les investigacions al Vaticà. Igualment, l’arquebisbat s’ha posat a disposició de l’autoritat judicial per col·laborar en el que calgui.

L’arquebisbat diu que “és conscient que la immensa majoria dels sacerdots viu exemplarment l’exercici del seu ministeri, i donen un testimoni preciós, de vegades heroic, d’entrega a Déu i als germans”. La nota constata que a tota l’Església la fereix “immensament que es puguin produir escàndols d’aquesta naturalesa, la certesa i abast dels quals hauran de determinar finalment l’autoritat judicial en la investigació oberta”.

En el tractament d’aquets cas, l’arxidiòcesi confirma que ha seguit “estrictament” els principis de la disciplina de l’Església: tolerància zero amb els abusos i amb els qui els cometen; ajuda les presumptes víctimes i, un cop provats els fets, les víctimes, i cooperació amb les autoritats en l’establiment de la veritat i la justícia.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!