De l’1 al 9 de març es convoca des de l’Església Arxidiocesana de Barcelona i el Consell General de Germandats i Confraries de l’Arxidiòcesi de Barcelona a unir-se en pregària al Sant Crist de la Sang per fer una rogativa de pluja al territori.

Tothom està invitat a participar en la novena que començarà el dia 1 de març a les 18:45 a Santa Maria del Pi i conclourà el dissabte 9 de març pels carrers de Ciutat Vella. A les 19.00 h se celebrarà la missa a la basílica de Santa Maria del Pi. Un cop acabada la missa, a les 20.00 h, el Sant Crist de la Sang sortirà en solemne processó, pels carrers de Ciutat Vella.

Les rogatives són pregàries solemnes de súplica quan hi ha una angoixa social, generalment associada als fets meteorològics. Antigament, les rogatives solien anar precedides d’actes de pietat i de sacrifici, la qual cosa afegia intensitat i valor a les peticions dirigides a Déu i a Jesucrist crucificat. La contemplació del Crist crucificat portava a reflexionar sobre el propi sofriment i la mort de Jesús en la creu, considerats com a motiu de salvació per als creients.

Històricament, a Barcelona, el Sant Crist de la Sang, juntament amb Santa Madrona, era la icona més recurrent en les rogatives per demanar pluja. Almenys des del segle XVI, hi ha documentades nombroses rogatives amb aquesta imatge. Quan hi havia necessitat d’aigua, se solia pujar, amb el Sant Crist, fins a la capella de Santa Madrona de Montjuïc per a cercar les relíquies de la santa advocada de les tempestes i, tot seguit, traslladar-les a la Catedral pels oficis religiosos.

Actualment, la falta de pluja ens ha portat a una situació de sequera molt greu i perllongada de la qual, de moment, no se’n pot entreveure el final. Aquest fet deixa palès el signe de vida i salvació que és l’aigua en el nostre territori, per totes les plantes, animals i persones. És per això que l’Arxiconfraria de la Puríssima Sang, juntament amb El Consell General de Germandats i Confraries de l’Arxidiòcesi i l’Església Arxidiocesana de Barcelona, organitzen aquesta rogativa per a demanar pluja, amb la Devotíssima Imatge del Sant Crist de la Sang.

Recorregut de la processó:

Basílica del Pi, Cardenal Casañas, la Rambla, Hospital fins a la plaça del Pedró on es farà la pregària. Es retornarà pels carrers Carme, la Rambla, Portaferrissa i Pi fins a finalitzar, altre cop a Santa Maria del Pi on es clourà l’acte.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!