L’Arquebisbat de Barcelona ha fet pública una nota on desmenteix que s’ocultés un cas d’abusos comesos els anys 70 per l’aleshores rector de la parròquia de Sant Fèlix Africà, Josep Mariné Jorba

En aquest comunicat, l’arxidiòcesi explica que l’únic denunciant, Aurelio Álvarez, rep atenció psicològica pagada pel mateix Arquebisbat des de fa un any. Igualment aclareix que quan Álvarez va fer la denúncia, es va activar un requeriment d’informació al vicari de la parròquia, Pere Muñoz, ja retirat a Múrcia, ja que el rector havia mort feia anys. El vicari, a més, va morir ara fa poques setmanes i, des de l’Arquebisbat de Barcelona, s’ha facilitat la seva declaració escrita, on es confirmaria que l’antic rector hauria abusat del denunciant. 

Pere Muñoz diu igualment en la declaració que no havia vist mai res però admet que sospitava del comportament del rector, Josep Mariné. L’escrit fet públic aquest dilluns també aclareix que, si bé tant el denunciant com el vicari expliquen que hi ha més víctimes, no hi ha hagut cap altra denúncia sobre aquest cas. Per això, l’Arquebisbat reitera la sol·licitud de perdó davant de totes les possibles víctimes i les encoratja a comparèixer davant de l’Església arxidiocesana per presentar la seva denúncia. 

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!