L'any 2015 serà Any Jubilar Teresià per a tota Espanya

El papa Francesc ha decidit que l’any 2015 sigui Any Jubilar a totes les diòcesis espanyoles, amb motiu del cinquè centenari del naixement de Santa Teresa de Jesús. El bisbe de la diòcesi d’Àvila, Jesús García Burillo, ha anunciat oficialment aquesta notícia durant una Eucaristia amb motiu dels 400 anys de la beatificació de la santa carmelita i mística, celebrada el 24 d’abril.

La declaració d’Any Jubiliar comporta que, a totes les diòcesis de l’Estat, els fidels rebran gràcies especials si participen en actes relacionats amb la comemoració del cinquè centenari de Santa Teresa. L’any vinent, l’efemèride es commemorarà sobretot a Àvila, on va néixer la santa, sobretot amb exposicions i congressos sobre aspectes de la seva vida i obra. En total, s’han programat 12 activitats entre la ciutat castellana i altres llocs d’Espanya, entre les quals destaca una nova edició de l’exposició Las Edades del Hombre, entre Àvila i la localitat d’Alba de Tormes, a prop de Salamanca, on també va viure i va morir Santa Teresa.

Mentrestant, l’Església viu pendent de la invitació feta al papa Francesc, tant des de la Conferència Episcopal Espanyola com des de l’Estat Espanyol, perquè vingui a presidir l’acte central d la commemoració. Els reis Joan Carles i Sofia formalitzaran aquesta invitació dilluns, l’endemà de la canonització de Joan XXIII i Joan Pau II, en una audiència amb l’actual pontífex.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!