L'ambaixador palestí a Espanya s'ofereix com a ostatge per les monges segrestades

L’ambaixador de Palestina a Espanya, Musa Amer Odeh, s’ha ofert com a ostatge per aconseguir l’alliberament de les religioses grecoortodoxes de la ciutat cristiana de Malula, al sud de Síria, segrestades recentment.

Amer ha manifestat la seva preocupació per les monges “no com a polític, sinó com a ésser humà” i ha fet una crida als segrestadors “sense saber qui són, de quin partit o de quina religió”, perquè salvin les seves vides i “tinguin cura de la seva dignitat”. I ha afegit: “No he pogut dormir  des que em vaig assabentar de la notícia. No hi ha cap religió al món que permeti el segrest de monges que ajuden els més necessitats.”

L’ambaixador ha assegurat que “com a representant de la Terra Santa” està al servei de les monges segrestades: “Estic disposat a traslladar-me a Síria i a intercanviar-me amb elles: que se m’emportin a mi com a ostatge. Hi estic disposat per obrir un camí cap a la trobada enmig d’un conflicte absurd ple de sang, odi i destrucció.”
Amer Odeh ha aprofitat també per demanar l’alliberament de dos bisbes ortodoxos segrestats des d’abril a Alep. “A Palestina”, ha afirmat, “tenim debilitat per aquells que se sacrifiquen pels més necessitats, perquè nosaltres sabem què significa”. Igualment, el representant palestí ha instat Síria que alliberi tots els menors d’edat i les dones retinguts durant el conflicte. Així mateix, ha demanat al govern israelià que faci el mateix amb els prop de 350 menors palestins que es troben detinguts a les seves presons.
També el papa Francesc ha demanat pregàries per les religioses: “Preguem per aquestes germanes i per totes les persones segrestades a causa del conflicte, a més de treballar plegats per la pau.”

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!