“Més de 7.000 treballadors de la construcció han mort a Qatar des que va ser escollida com a seu per al Mundial 2022. Gairebé tots immigrants provinents principalment del Nepal, l’Índia, Pakistan, Bangladesh i
Sri Lanka que treballen generant la luxosa infraestructura per a l’esdeveniment: rutes, vies de ferrocarril,, estadis, hotels, centres de convencions, entre d’altres. S’han perdut, de mitjana, 12 vides per setmana des del 2010.”

És la terrible constatació de l’informe Rere la passió, elaborat per Fundació per a la Democràcia, que recull la situació dels drets humans dels treballadors migrants a Qatar. El desembre del 2010 aquest país de la península Aràbiga va ser escollit per la FIFA, la Federació Internacional de Futbol Associació, com a seu de la Copa del Món 2022.

“La crítica d’Occident té una barreja d’interessos propis, d’oportunisme i de manca de comprensió de la cultura i de respecte fins i tota la idiosincràsia de l’altre”, remarca  la responsable de comunicació d’Ajuda a l’Església Necessitada (ACN) Internacional, María Lozano.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!