Per cinquè cop des que va esclatar la guerra a Ucraïna al febrer, l’almoiner del Papa, el cardenal Konrad Krajewski ha tornat al país.

Aquest cop ho fa amb la missió de lliurar samarretes tèrmiques i els generadors de corrent que van donar els participants de la campanya solidària impulsada pel Vaticà per afrontar l’hivern.

“Amb la seva presència, a més de consol en la fe, el cardenal pretén portar al martiritzat poble ucraïnès el fruit de la solidaritat recollida en les darreres setmanes”, diu un comunicat vaticà.

El cardenal Krajewski assegura que la campanya de crowdfunding ha tingut “una resposta molt generosa”.

En els seus viatges, el purpurat ha estat testimoni del patiment de la població.

KONRAD KRAJEWSKI, almoiner papal

“Ara fa fred, no hi ha calefacció, ni gas, ni electricitat, els ucraïnesos m’han demanat samarretes tèrmiques”

L’almoiner destaca la generositat dels donants amb el poble ucraïnès i que el Vaticà està preparat per fer front a qualsevol necessitat nova perquè l’hivern és llarg i fred.

Aquesta iniciativa respon a la crida del Papa demanant un Nadal més humil, estalviant alguna cosa per al poble ucraïnès: “Pateixen tant, passen gana”, va dir Francesc, alhora que precisava que els ucraïnesos “senten el fred i molts moren, perquè no hi ha metges ni infermeres. Un Nadal, sí, però amb els ucraïnesos al cor”.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!