L'ajuda de Càritas arriba als supervivents del terratrèmol del Nepal

La xarxa internacional de Càritas ha mobilitzat totes les seves estructures de resposta a les emergències per donar suport a l’operació posada en marxa per Càritas Nepal per ajudar els damnificats pel terratrèmol que va afectar Katmandú i Pokhara, les dues ciutats principals del país, i que també ha causat danys importants a les zones frontereres del Tibet i del nord de l’Índia.

Diversos membres de Càritas internacional que eren al país asiàtic en el moment del sisme, han sumat de forma immediata els seus esforços als equips de Càritas Nepal.

Eleanor Trinchera, coordinadora de programes de Càritas Austràlia per al Nepal, que és a Katmandú, ha explicat que “no havia vist mai tanta devastació. La ciutat està paralitzada, amb edificis destruïts, carrers bloquejats, talls elèctrics i rèpliques constants”.

Els experts de Càritas en el terreny han començat a oferir la primera resposta d’emergència per als supervivents. El director de Càritas Nepal, Pius Perumana, ha informat que “les operacions de rescat són les prioritats principals. Moltes persones han perdut casa seva i són al carrer o en espais oberts, exposats a les baixes temperatures nocturnes. A tots mirem de proporcionar-los aliment de primera necessitat i refugi temporal”.

També ha dit que “estem treballant juntament amb altres unitats de Càritas per donar el màxim suport possible. Amb nosaltres col·laboren diferents grups religiosos i molts voluntaris, ocupats en la distribució de menjar, aigua, mantes i primers auxilis”.

Càritas espanyola

Càritas espanyola ha activat el pla de resposta a les emergències per coordinar amb Càritas internacional les accions més urgents a desenvolupar i ha mobilitzat una partida de 100.000 euros del seu fons d’emergències per posar-lo a disposició de les necessitats de Càritas Nepal.

També ha habilitat un compte corrent i la línia gratuïta 900 339 999 per canalitzar la solidaritat dels donants.

La xarxa de Càritas també ha distribuït una pregària per les víctimes del terratrèmol, a la qual conviden a sumar-se les 165 Càritas nacionals de la seva xarxa mundial.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!