La Comissió Episcopal per als Laics, Família i Vida organitza la Trobada de Laics sobre el Primer anunci amb el lema “Poble de Déu unit en la Missió”.

Aquesta trobada se celebra a Madrid, del 16 al 18 de febrer, i aplega representants de les diòcesis espanyoles, de la vida consagrada i dels diferents moviments i associacions de laics.

L’esdeveniment forma part d’un projecte global que ha posat en marxa aquesta Comissió per donar continuïtat al Congrés de Laics “Poble de Déu en sortida” (febrer 2020) i recollir les aportacions del procés sinodal a Espanya.

En el Congrés es van proposar quatre línies d’acció: primer anunci, acompanyament, formació i presència en la vida pública. A cada tema se li dedicaran de manera consecutiva dos anys de treball a les diòcesis, que conclouran amb una trobada final.

Del 16 al 18 de febrer es culmina el procés del primer tema, centrat en el Primer anunci: Aneu per tot el món i prediqueu l’Evangeli

Tant en el Congrés de Laics com en el procés sinodal es posa el focus en la importància del Primer anunci que té la seva premissa en l’exhortació apostòlica de Francesc Evangelii gaudium (120).

Sobre com desenvolupar, avui, el mandat de Jesús s’ha treballat en diòcesis, grups de vida consagrada i les diferents associacions i moviments durant el curs 2022-23. Amb les aportacions es va elaborar un document-síntesi que ha de servir com a base per al segon any.

Ara s’arriba a aquests tres dies de trobada amb aquests objectius: subratllar la comunió de les diferents vocacions del Poble de Déu: insistir en la vocació baptismal, que ens fa evangelitzadors; prendre consciència que tots els àmbits socials són espais privilegiats per a l’anunci de l’Evangeli, i concretar i impulsar processos i projectes per als propers anys que ajudin en el Primer anunci i facilitin la creació d’espais d’acollida, escolta, diàleg i acompanyament.

Programa de la trobada

L’acte inaugural tindrà lloc a les 18.30 amb la salutació de Dolores García, membre del Consell assessor de Laics; del nunci apostòlic a Espanya, Mons. Bernardito Auza, i del president de la Conferència Episcopal Espanyola, el cardenal Joan Josep Omella.

Tot seguit, la presentació orant de la trobada amb Antonio J. Martínez i Marisa Arias.

El president de la Comissió Episcopal per als Laics, Família i Vida, Mons. Carlos M. Escribano, presidirà l’eucaristia amb la qual s’obrirà la jornada del dissabte 17 de febrer.

Durant tot el dia els participants es dividiran en grups per anar fent un recorregut en quatre temps, anomenats “parades”.

Diumenge, després de la pregària, a les 9.45, tindrà lloc la ponència final amb Eva Fernández i Jorge Botana, membres del Consell assessor de Laics, i Jesús Úbeda, director de l’Àrea del Primer Anunci de la Conferència Episcopal Espanyola.

Seguidament, l’arquebisbe de Madrid, el cardenal José Cobo, presidirà l’eucaristia. A les 13.00 tindrà lloc la cloenda de la trobada, en un acte d’acció de gràcies, per part del director del Secretariat de la Comissió Episcopal per als Laics, Família i Vida, Luis Manuel Romero.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!