Després de dos anys de treball intern i intens, el moviment apostòlic Acció Catòlica Obrera, ha culminat en el seu XII Consell el procés de posar al dia els documents que defineixen la identitat i l’economia del moviment. El Consell s’ha celebrat al Casal Sant Martí La Salle de Veciana (Anoia) del 18 al 20 de novembre amb la participació d’una vuitantena de representants dels grups de revisió de vida i convidats institucionals.

En aquests documents identitaris la militància referma el seu compromís de viure l’estil de vida de Jesús i compartir-lo especialment amb les persones que, per les seves condicions de treball, viuen marcades per la precarietat. El nou consiliari general de l’ACO i capellà obrer Pepe Rodado, va prendre el lema del consell “Sembrem grans de mostassa avui” per remarcar a l’homilia de l’Eucaristia que “aquest lema està molt bé, però l’important és que continua quan tornem als nostres llocs. Allà hem de sembrar i els grans som nosaltres mateixos. Si el gra no s’enterra, no dona fruit. La nostra espiritualitat és l’encarnació, enterrant-nos i compartint amb els nostres companys”.

Línies d’actuació per als propers anys

Els delegats dels grups d’ACO també han decidit les línies d’actuació que orientaran el treball dels propers quatre anys: Militància, participació i sentiment de pertinença; L’espiritualitat d’ACO i Acció, compromís militant i evangelització a l’ACO. D’aquesta darrera línia s’han prioritzat tres reptes: vetllar per la qualitat del compromís militant, aproximar l’ACO a col·lectius vulnerables i organitzar una acció profètica per a tot el moviment periòdicament. Així mateix, també s’han aprovat tres resolucions per abordar un procés de reflexió-formatiu sobre els conceptes classe obrera i acció catòlica i facilitar la participació dels grups de més edat.

Delegats provinents dels grups de les diòcesis catalanes i de Madrid, Oriola-Alacant i Còrdova s’han desplaçat expressament per participar al Consell i han pogut explicar algunes accions col·lectives, com la Revisió de Vida Oberta que fan a Madrid o l’acompanyament de treballadores vaguistes del sector de la neteja dels hospitals de la ciutat de Còrdova en les seves reivindicacions per un treball digne.

En aquest Consell ja s’ha incorporat a ple rendiment el nou president de l’ACO, Jordi Soriano Màrquez, que va resultar escollit a la darrera Jornada general el 12 d’octubre passat i que comparteix el servei amb la presidenta, Rocío Elvira Quezada. Entre els convidats, hi ha participat el director del departament de Pastoral del Treball de la Conferència Episcopal, Antonio Javier Aranda; la presidenta del Moviment de Treballadors Cristians Europeu, Olinda Marques; el coordinador general del moviment LOC-Portugal, Américo Monteiro; el director general d’Afers Religiosos de la Generalitat de Catalunya, Carles Armengol; la referent de comunitats cristianes de l’oficina d’Afers Religiosos de l’Ajuntament de Barcelona, Maria Forteza; la responsable de representació del moviment GOAC, Èrika Fabregat; els secretariats de la Juventud Obrera Cristiana i de la JOC Nacional de Catalunya i les Illes; la directora del Secretariat Interdiocesà de Pastoral Obrera de Catalunya, Mercè Solé, o el responsable de Pastoral Obrera de la diòcesi de Terrassa, Pere Pérez.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!