L'acció caritativa i social no és el florero" de l'Església"

“L’acció caritativa i social no és el florero de l’Església. És la cara més coneguda, la més agraïda per la societat, però és la mateixa cara de sempre. I és que només en tenim una, de cara, a l’Església.” Amb aquestes paraules engegava el bisbe de Lleida, Mons. Joan Piris, el missatge de cloenda de la quarta jornada anual de la Xarxa d’Entitats Cristianes, que aplega les catorze entitats vinculades a la diòcesi de Lleida.

Al mateix temps, però, reconeixia que la pobresa és una de les malalties cròniques de la nostra societat, “un virus que està matxucant persones i famílies senceres, al qual cal plantar cara”, deia el bisbe de Lleida, recordant una intervenció del director de Càritas diocesana, Ramon Baró, el qual havia alertat de l’existència d’una pobresa estructural preocupant, fins i tot en els moments de plena bonança econòmica.

El bisbe Joan, que ha participat activament en els tallers organitzats durant el matí al Col·legi Maristes Montserrat, on s’ha desenvolupat la trobada, en el moment del comiat ha recollit algunes de les aportacions que havien fet els voluntaris. La formació és quelcom fonamental per a la tasca dels volunaris, segons Mons. Piris. “No cal haver de fer un màster, però és necessari adquirir la capacitat per fer les coses ben fetes.”

A la jornada també ha assistit el director general d’Afers Religiosos de la Generalitat, Enric Vendrell, que tot seguit i acompanyat pel bisbe Joan, ha visitat l’edifici del Seminari on s’està construint el projecte dels Habitatges Socials per a famílies en risc d’exclusió. Allí, sobre el terreny, tant el bisbe Joan com el delegat diocesà de Pastoral Caritativa, Mn. Carles Sanmartín, li han explicat aquesta iniciativa que, amb motiu de la visita ad limina, va tornar a rebre el vistiplau del Sant Pare.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!