La Universitat Abat Oliba CEU ha rebut notificació de l’acceptació de la seva candidatura a ser part de la Roma Call for AI Ethics. Es converteix, així, en la primera universitat de Catalunya a adherir-se, com a entitat col·laboradora, als principis del document Roma Call for AI Ethics, impulsat per la Santa Seu a través de la Pontifícia Acadèmia per a la Vida.

Al costat de la Santa Seu, Microsoft, IBM, FAO i el Ministeri d’Innovació d’Itàlia formen part dels signants originaris del document

Aquesta aliança, iniciada en 2020, va néixer amb el propòsit de fomentar la reflexió sobre les implicacions ètiques de la Intel·ligència Artificial (IA) i promoure accions per a aconseguir que la implementació d’aquesta tecnologia es faci sota les premisses del bé comú i el respecte a la dignitat i centralitat de la persona.

Precisament, la importància de posar la persona en el centre era l’eix de la carta que va presentar la UAO CEU per formalitzar la seva candidatura a formar part de les entitats que donen suport a la Roma Call. A més, la UAO CEU subratllava la contribució que pot realitzar en el terreny de la reflexió acadèmica sobre l’impacte de la IA en àmbits com el Dret, l’Economia, la Pedagogia o la Comunicació.

Com a compromisos concrets derivats de l’adhesió, aquesta universitat barcelonina inclourà en els seus graus continguts relatius a l’ètica en la IA, promourà la investigació sobre les implicacions ètiques de la IA i incorporarà l’objectiu de la inclusió en el context de la IA dins de les seves activitats de voluntariat.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!