presidents

El pare abat de Montserrat, Manel Gasch, ha participat aquest dilluns en un acte per commemorar el 50è aniversari de la mort de Pau Casals. L’homenatge ha tingut lloc al monestir de Sant Miquel de Cuixà, a la Catalunya Nord, i ha comptat amb la presència de cinc presidents de la Generalitat: Quim Torra, Carles Puigdemont, José Montilla, Jordi Pujol i Pere Aragonès, el president actual. 

L’acte ha tingut lloc a la Sala capitular del monestir, on s’ha recordat Casals i s’ha repassat la seva trajectòria amb una peça audiovisual. Després dels parlaments, en els quals l’abat de Montserrat ha destacat que “poques figures serien capaces d’unir més de quaranta anys de continuïtat en la representació institucional”, els cinc presidents s’han fet una foto història amb Manel Gasch al pati central del claustre del monestir. 

Durant l’homenatge, organitzat per la Universitat Catalana d’Estiu, els presidents també han tingut l’oportunitat de visitar l’altar del monestir que va ser signat per l’abat Oliba, que han recordat que va ser un dels “impulsors de la Pau i Treva de Déu”. 

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!