Segueix-me. La vida de Pere. Aquest és el títol d’un espectacle que combina llums i animacions i que es projectarà a la façana de la basílica de Sant Pere de Roma, convertida en una pantalla gegant.

Aquest espectacle s’inaugura aquest diumenge, a les 20.00, i es durà a terme fins al 16 d’octubre. A partir del dilluns 3 les projeccions (d’una durada d’uns 8 minuts) es faran cada nit de 21.00 a 23.00, cada quinze minuts.

L’esdeveniment, explica un comunicat de la basílica i de la Fundació Fratelli tutti, s’obrirà amb la salutació del cardenal Mauro Gambetti, vicari general per a la Ciutat del Vaticà.

L’objectiu és afavorir que pelegrins i visitants coneguin la humanitat i l’espiritualitat de sant Pere i que, d’alguna manera, s’hi puguin reconèixer en la seva experiència de vida.

Andrea Bocelli, com a convidat especial, hi participarà amb un homenatge musical. L’artista interpretarà, entre d’altres, The First Noël, una cançó del seu nou àlbum

En la projecció també hi serà present l’actor italià Flavio Insinna, el narrador d’aquesta proposta audiovisual.

El projecte és una iniciativa promoguda per la Fundació Fratelli tutti, la Fabrica di San Pietro i la parròquia de la mateixa basílica, i representa la primera etapa dels itineraris Art i Fe.

A través d’una seqüència d’imatges, estretes dels repertoris iconogràfics més importants de la basílica i dels Museus Vaticans, es narraran els esdeveniments de la vida de Pere fent servir una barreja de noves tecnologies i iconografia sagrada.

Per fer aquest relat s’han escollit instruments tecnològics capaços de donar valor i harmonitzar imatges, sons i paraules. Un encontre entre l’antic i el modern que empra tecnologies de producció amb efectes tridimensionals per realçar obres mestres d’artistes com Rafael, Perugino, Reni i Cavallucci.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!