«La tolerància és la principal amiga de la pau»

Ricardo té una ànima inquieta. Fruit d’aquesta inquietud, a començament del 2015, en ple procés de pau a l’Havana, percep que el seu país està dividit i pres de la rancúnia. I comença a pensar què pot aportar ell per «canviar la mentalitat de la confrontació i la guerra per la del perdó i la pau», explica. Durant dos anys s’ha dedicat a recórrer el món per recollir missatges de suport al procés de pau colombià. Per resoldre despeses i complir el seu somni ha tocat i cantat a tots els escenaris imaginables. El resultat: 58 fotos de persones anònimes amb missatges de pau, tres videoclips i un documental.

«El que més m’ha impactat és veure tota la varietat de gent i de cultures tan diferent que viu en aquest planeta. Una altra cosa que m’ha impressionat molt ha estat veure fins a quin punt l’ésser humà ha fet malbé el medi ambient. Em refereixo específicament a ciutats de la Xina i l’Índia, on l’aire està totalment viciat i és impossible respirar», explica en Ricardo.
I destaca que tothom pot ser artífex de la pau: «La pau ha de començar per nosaltres mateixos, per les nostres relacions amb la família, amb els amics, amb el veí, resolent les diferències amb diàleg sense recórrer a l’enuig, als crits o als cops per poder tenir la raó. Hem de treure qualsevol validesa a la mort d’un ésser humà de manera violenta».

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!