La Tarraconense considera que el nou currículum de Religió no adoctrina ni catequitza

“El nou currículum de Religió catòlica no adoctrina ni és catequitzant.” Així ho ha manifestat Pere Micaló, director del Secretariat Interdiocesà d’Ensenyament de la Religió a Catalunya (SIERC) i delegat d’Ensenyament del bisbat de Girona, als micròfons de Ràdio Estel. “És millor que el currículum antic -ha afegit-. S’han retallat els continguts més catequitzants i l’estructura s’ajusta més a la de les altres matèries. Té la mancança, però, que en una societat com la nostra, el nou currículum no tracta prou les altres religions.”

Davant de la possibilitat que el nou currículum s’apliqui a Catalunya d’una manera diferent, segons ha manifestat Irene Rigau, consellera d’Ensenyament, Micaló ha declarat que “els professors de Religió, orientats pel SIERC, podran ajustar el currículum a les necessitats dels alumnes i de la realitat de Catalunya”. Precisament, un dels aspectes que probablement s’ajustarà és el tractament que es fa de les altres religions. “L’assignatura ha de poder oferir una mena de cultura religiosa que permeti als alumnes interpretar la nostra cultura“, ha dit també”.

La classe de Religió catòlica no és d’adoctrinament“, ha acabat dient Pere Micaló als micròfons de Ràdio Estel. I ha afegit: “No hi ha cap professor de Religió catòlica que busqui l’adoctrinament. De cap manera es farà resar als centres. De fet, s’han tret elements catequètics i s’han introduït més elements de cultura religiosa.”

Podeu escoltar aquí (des del minut 34’00”) tota l’entrevista a Pere Micaló.) tota l’entrevista a Pere Micaló.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!