Segons ha informat Càritas Ucraïna, dilluns 11, la seu de Càritas a la ciutat assetjada de Mariúpol ha estat atacada per tancs russos, cosa que ha provocat la mort d’un total de set persones. Membres del personal han assenyalat que en el moment de l’atac “hi havia gent que s’amagava del bombardeig i cercava un refugi segur amb nosaltres”. Malauradament, no ha estat així.

En el seu compte de Twitter, Càritas Ucraïna ho explicava: “El centre de Càritas a Mariúpol ha estat destruït. Hi ha víctimes. L’edifici ha rebut els trets d’un tanc rus. En aquell moment, hi havia gent que s’hi amagava dels bombardejos buscant-hi un lloc segur. Han mort set persones, incloent-hi dos membres del nostre personal comptable”. Càritas Ucraïna també ha expressat les condolences als familiars de les víctimes innocents.

Mariúpol, ciutat portuària del sud-est d’Ucraïna, ha estat des de l’inici de la invasió russa un objectiu prioritari per a Moscou i està assetjada des de fa setmanes. La ciutat ha estat la més assetjada a Ucraïna per l’exèrcit rus, amb atacs dramàtics, com una Maternitat o un teatre on es refugiaven dones i criatures. També en el cas de la seu de Càritas, hi havien acudit persones buscant-hi refugi.

Gairebé 2.000 civils han mort i més de 4,5 milions han fugit del país, segons l’ONU, des del començament de la guerra a Ucraïna, el 24 de febrer.

Les Càritas diocesanes han volgut mostrar el seu suport a Càritas Ucraïna davant l’atac a la seu de Mariúpol, com ha estat el cas de Càritas Barcelona: “Ahir va ser atacada la seu de Càritas a Mariúpol, i van morir 7 persones. Enviem el nostre condol i tot el suport a les famílies de les víctimes. Preguem per elles i perquè es trobi una solució pacífica al conflicte”.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!