Per primera vegada a la història, la basílica de la Sagrada Família participarà al Festival de la Infància de Barcelona, que tindrà lloc del 27 al 31 de desembre al recinte Montjuïc de la Fira de Barcelona. La Sagrada Família oferirà el taller “Estem construint les torres. Ens ajudes?”, on s’explicarà l’estat actual i el procés de construcció de les torres centrals. Els participants podran fer de constructors per un dia a través d’una proposta pedagògica al voltant de les torres centrals i l’elaboració d’una rèplica de l’estel que corona la torre de la Mare de Déu que es podran endur de record. 

La participació en el taller s’inclou en l’entrada del Festival de la Infància que es pot adquirir a: https://festivalinfancia.com/

Així mateix, el dimarts 20 de desembre a les 18.30 h, la Sagrada Família oferirà una cantada infantil de nadales al carrer de la Marina, davant de la façana del Naixement, que anirà a càrrec de les corals i de músics infantils de cinc escoles municipals de música de Barcelona.

Les corals infantils de l’EMM Can Fargues, EMM Can Ponsic, EMM Eixample – Joan Manuel Serrat, EMM Nou Barris i EMM Sant Andreu – Mestre Pich Santasusana oferiran un repertori de nadales d’arreu del món al carrer de la Marina, davant de la façana del Naixement.

Taller Infantil de Nadal

Un any més, la Sagrada Família ofereix un taller de Nadal dirigit especialment a infants d’entre 6 i 12 anys i acompanyants. La proposta del taller d’enguany inclou una visita a la Basílica, amb particular atenció a la façana del Naixement, protagonista d’aquestes dates especials. El taller també inclou un joc de descoberta i la realització d’una manualitat on s’elaborarà un canelobre portaespelmes en forma d’estrella a base de cartró encunyat que els participants podran endur-se per omplir les seves cases de l’esperit de Nadal.

El taller se celebrarà els dissabtes i diumenges entre el 3 i el 24 de desembre i també els dies 6, 8, 27, 28, 29, 30 i 31 de desembre, amb sessions a les 10.30 h, a les 12.30 h i a les 16 h. La inscripció té un cost de 6,50 € per infant i adult. Cada infant ha de venir acompanyat per un màxim de dos adults. Les reserves es poden realitzar des del web de la Sagrada Família (sagradafamilia.org).

“Aquest taller ofereix una activitat en família singular, que reforça el coneixement del temple de la Sagrada Família així com el contingut espiritual i religiós del temps de Nadal”, ha exposat Marta Otzet,  directora de Cultura i Acció Socioeducativa de la Sagrada Família.

El Taller comença amb una explicació de la simbologia de la façana del Naixement. Foto: Agustí Codinach

Il·luminació de grups escultòrics de la façana del Naixement  

La basílica il·luminarà els grups escultòrics del Naixement, de l’Adoració dels Pastors i de l’Adoració dels Reis de l’Orient de la façana del Naixement des del dia 16 de desembre fins al 8 de gener, de 18 a 22 h.

Concert de Nadal

El divendres 16 de desembre a les 19.30 h, la basílica s’omplirà de música i esperit nadalenc amb el seu tradicional Concert de Nadal. Aquest any anirà a càrrec de l’Orquestra Simfònica del Vallès i comptarà amb la col·laboració del Cor Bruckner Barcelona. Sota la direcció de Xavier Puig, oferiran un repertori de nadales d’arreu del món.

Com cada any, la Sagrada Família posa a disposició de la ciutadania 500 entrades dobles que se sortejaran entre totes les persones que s’inscriguin entre el 2 de desembre a les 10 h i el 12 de desembre a les 10 h a través del web de la Sagrada Família (sagradafamilia.org). El dilluns 12 de desembre a partir de les 10 h se celebrarà el sorteig d’entrades i les persones guanyadores rebran les seves entrades per correu electrònic durant els dies següents.

Il·luminació de les torres dels evangelistes Lluc i Marc

En acabar el concert de Nadal del 16 de desembre, la Sagrada Família il·luminarà per primer cop els terminals de les torres dels evangelistes Lluc i Marc, commemorant-ne així la finalització de la construcció. Les torres estan culminades per la figura del tetramorf amb el llibre de l’Evangeli corresponent a Lluc i Marc, que són representats per un bou i un lleó, respectivament, segons la iconografia cristiana.

Col·locació del terminal de la torre de Marc. Foto: Agustí Codinach

S’il·luminaran cada vespre a partir del dissabte 17 de desembre fins al 8 de gener, de 18 a 22 h.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!