Amb la col·locació del tetramorf que representa el lleó, la Sagrada Família culmina la torre de l’evangelista Marc, que juntament amb la de Lluc, ja enllestida, s’encendran per primera vegada el 16 de desembre, després del tradicional concert de Nadal.

Com explicava Jordi Faulí, arquitecte director, en la roda de premsa prèvia a la solemnitat de la Mare de Déu de la Mercè, “el lleó expressa la força de les paraules i la vida de Jesucrist, és símbol de coratge i reialesa, mentre que el bou és l’animal de càrrega tranquil i humil, imatge de bondat i misericòrdia“.  Les dues torres restants, les corresponents a Mateu i Joan, s’enllestiran el desembre del 2023. Serà aleshores quan es farà la inauguració de tot el conjunt.

Els tetramorfs, que són obra de l’escultor Xavier Medina-Campeny, compten amb les ales superiors que culminen la cota de 135 metres i es poden distingir visiblement des de la llunyania. També van acompanyats d’un llibre amb les abreviacions corresponents de cada evangelista.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!