El 12 de desembre la basílica de la Sagrada Família acollirà una missa d’acció de gràcies pels deu anys de pontificat del papa Francesc i de pregària per la pau a Ucraïna, presidida per l’arquebisbe de Barcelona, el cardenal Joan Josep Omella. Els assistents també tindran ocasió de contribuir econòmicament en la construcció del nou Hospital de Campanya que des de la Fundació del Convent de Santa Clara s’enviarà a Ucraïna per Nadal, a 50 quilòmetres del front.

Serà una Missa Criolla, interpretada per David Bisbal i Pasión Vega i que comptarà amb el patrocini de la Fundació Enrique Tomás. La Missa Criolla va ser composta per Ariel Ramírez com un tribut a dues religioses catòliques que van auxiliar els jueus durant l’holocaust. En aquesta ocasió vol ser un tribut a Francesc, Missatger de la Pau. Després de 586 dies des de l’inici de la guerra a Ucraïna, el papa Francesc, que el 13 de març del 2023 complirà deu anys de pontificat, no ha deixat d’alçar la veu i cercar camins de mediació, d’enviar ajuda humanitària i de manifestar la seva proximitat envers el poble d’Ucraïna.

Segons ha explicat sor Lucía Caram, aquesta celebració ha estat una proposta del mateix Papa “perquè preguem per la pau des de Barcelona, on s’ha fet un dels corredors humanitaris més grans per acollir ferits i refugiats ucraïnesos”, impulsat per la mateixa sor Lucía Caram i la Fundació del Convent de Santa Clara de Manresa.

“El papa Francesc està molt preocupat per la situació que viu Ucraïna”, ha dit sor Lucía a Catalunya Cristiana. “Al desembre la guerra estarà en un punt molt complicat i serà moment d’aixecar la veu per la pau”.

SOR LUCÍA CARAM

“Al desembre la guerra estarà en un punt molt complicat i serà moment d’aixecar la veu per la pau”

El papa Francesc ha tingut ocasió de conèixer tots els detalls de la missa en una audiència privada concedida a l’equip organitzatiu. Hi han participat sor Lucía Caram, l’empresari Enrique Tomás, la cantant Pasión Vega, el president de la Fundació del Convent de Santa Clara, Gabriel Prat, i l’assistent de direcció, Gloria Kwofie.

La Missa Criolla serà una oportunitat per agrair-li el compromís amb la pau i oferir-li el nou Hospital de Campanya que des de la Fundació del Convent de Santa Clara s’enviarà a Ucraïna per Nadal. Per això, els que vulguin sumar-se a aquest projecte solidari ho podran fer en forma de donatius que es destinaran íntegrament a l’equipament de l’Hospital de Campanya, que s’instal·larà a 50 quilòmetres del front d’Ucraïna.

Els dies previs a la celebració de la Missa Criolla s’organitzaran a Barcelona unes jornades de reflexió al voltant del pontificat del papa Francesc i la causa de la pau a Ucraïna.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!