La Ruta Mariana celebra el cinquè aniversari

Es compleixen cinc anys des de la creació de la Ruta Mariana, un projecte capdavanter en el qual tres santuaris espanyols i un de francès es van unir per crear un destí comú i promocions sota una mateixa marca.

La ruta, localitzada geogràficament al voltant dels Pirineus, acaba d’incorporar el santuari de Meritxell, a Andorra. D’aquesta manera s’erigeix en una de les destinacions espirituals marianes més importants en el panorama religiós internacional.

Tot va començar en el marc de l’Exposició Universal Saragossa 2008. Llavors, els rectors dels santuaris del Pilar, Torreciudad i Lourdes es van reunir i van confirmar que molts pelegrins que anaven a Lourdes passaven primer per Saragossa per visitar el Pilar i després per Torreciutat abans de passar a França. És aquí quan sorgeix la idea de concretar aquesta ruta i dotar-la d’eines que ajudessin els pelegrins a fer aquest viatge. I es va crear una associació civil, el 2009, sense afany de lucre per potenciar el turisme religiós a través de la Ruta Mariana. En aquesta associació es va incloure el santuari de Montserrat.

El projecte, creat sobre una base religiosa, ha mirat de configurar també un producte turístic capaç de potenciar no només la part espiritual, sinó també la històrica, cultural i natural de les ciutats, pobles i comarques situades als voltants dels santuaris.

En aquests cinc anys de camí, la Ruta Mariana s’ha enfrontat al repte d’internacionalitzar la marca i promoure el destí dins i fora de les nostres fronteres.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!