Tot va bé en la recuperació del Papa, segons ha assegurat el director de l’oficina de premsa vaticana, Matteo Bruni, després de la laparotomia i cirurgia plàstica de la paret abdominal que va tenir lloc la setmana passada.

Segons un comunicat vaticà, “el personal mèdic informa que el curs postoperatori del Sant Pare continua sent normal, observant les prescripcions mèdiques. El papa Francesc continua alimentant-se amb normalitat”.

“El Papa s’està recuperant bé i sembla que sortirà de l’hospital Gemelli de Roma per tornar al Vaticà dijous o divendres.” Així ho diu el cardenal Giovanni Battista Re, degà del Col·legi Cardenalici, en un correu electrònic dirigit a tots els purpurats i del qual es fa ressò aquest vespre el diari italià il fatto quotidiano.

En l’escrit, el cardenal Re explica que ha parlat en les últimes hores amb el Sant Pare i que li ha mostrat la cordial proximitat de tots els cardenals”. Recordem que Francesc està hospitalitzat al Policlínic Gemelli de Roma des de dimecres passat; dia en què va ser operat per prevenir una possible obstrucció intestinal.

També s’ha donat a conèixer una carta que el Papa ha enviat al personal sanitari de neuropsiquiatria i neuropediatria infantil de l’hospital Gemelli, on escriu: “Sou la imatge de l’Església com a hospital de campanya.”

Francesc els anima a donar consol i alleujament en els últims moments, acompanyant els més petits.

PAPA FRANCESC

“Sigueu sempre bons samaritans que assumeixen la vida i el dolor del proïsme i continueu conreant la cultura de la proximitat i la tendresa”

Condol per la mort de Berlusconi

“Un protagonista de la vida política italiana, que va exercir responsabilitats públiques amb temperament enèrgic.” Amb aquestes paraules el papa Francesc recorda Silvio Berlusconi, exprimer ministre italià i líder de Forza Italia, mort als 86 anys.

En un telegrama signat pel cardenal Pietro Parolin, secretari d’Estat vaticà, adreçat a la seva filla Maria Elvira Berlusconi, Francesc assegura la seva proximitat a la família i la seva “sentida participació en el dol”.

Tot seguit, invoca de Déu “la pau eterna per a ell i el consol del cor per als qui ploren la seva mort. M’uneixo al condol amb un record fervent en la pregària”.

L’àgora de l’Església a Catalunya només és possible si hi ets tu. Fes-te de la comunitat "Catalunya Cristiana"!